NACRTNA GEOMETRIJA

STRANE - Pages

February 8, 2011

Moje kompozicije za šatro BIJENALE U VENECIJI


Ako gledamo šta će predstavljati SRBIJU na bijenalu umetnosti u Veneciji pitamo se zašto toliko kukastih krstova na izložbi? Da li su tu da skrenu pažnju da ima puno fašiszma po samoj Srbiji ili su tu da kažu nešto još gore nego to o samoj naciji?

Kome trebaju ovakvi ekspon

ati?

Naravno trebaju onima koji blate konstantno ovu državu i psuju je na sva usta. Ovakvi eksponati odražavaju stanje duha nevladinih organizacija koje vladaju Srbijom (piše u svim novinama osim njihovim). Taj duh NVO se obavezno ogleda u pljuvanju svih važnih stvari i kakaterisanju Srba da su fašisti. Konstantno vredjanje Srbije nastavlja se i po ovakvim manifestacijama gde budu izabrani ovakvi nakaradni projekti koji čak nisu ni originalni.

Ideja za stolom n kome se jede u nekom obliku je parafrazirana ideja iz jedno filma LUISA BUNJUELA kad bogata kalsa seda za sto na stolice koje su oblika klozetskih šolja. Ali ta ideja je mnogo bolja i ima mnogo više konsekvenci nego ova. Ova je štetna po nas samoe i treb austati protiv ovakve glupsoti. Treba se boriti da ova rugoba od izložbe ne ode u Veneciju jer će nam se smejati i reći vidite kako SRbi vole fašizam?!

U tom duhu ovja blog prilaže neke svoje "skice" mnogo normalnijih ideja koje treba da krenu odavde nego ova gore.


No comments: